Χρήσιμες Συμβουλές

Ανθούριο: ένα καταπράσινο ανθοφόρο φυτό για την κουζίνα σας

ανθουριο δίχρωμο ανθουριο δίχρωμο

Τα φυτά εσωτερικού χώρου συνήθως, επειδή προέρχονται από τροπικές χώρες, όπου οι εναλλαγές των εποχών δεν σηματοδοτούνται χαρακτηριστικά, και τα περιβάλοντα στα οποία έχουν αναπτυχθεί έχουν συγκεκριμένες αμετάβλητες συνθήκες σχεδόν όλο το χρόνο, έχουν διαμορφώσει τη φύση τους με βάση αυτά τα στοιχεία. Ανεξάρτητα από την αλλαγή της εποχής, δηλαδή έχουν ενσωματώσει ως αναπόσπαστο γνώρισμα του χαρακτήρα τους, την ακινησία και την σταθερότητα. Για αυτόν τον λόγο και ο χώρος του σπιτιού και ειδκά της κουζίνας είναι λοιπόν ιδανικό σημείο για αυτά, με την μόνιμη υγρασία του, την χειμωνιάτικη ζέστη του, την καλοκαιρινή δροσιά του και το φιλτραρισμένο ηλιακό του φως όλες τις ημέρες του χρόνου. 

Ένα τέτοιο φυτό με πανέμορφο καταπράσινο φύλλωμα, γυαλιστερό και γεμάτο υγεία και ακόμα πιο εντυπωσιακό λουλούδι σε όλες σχεδόν τις αποχρώσεις των θερμών χρωμάτων, ανθεκτικό αλλά και ανθισμένο πολλές φορές ετησίως, είναι το ανθούριο. Σε όλα τα μεγέθη, από τα 6-7 εκατοστά γλαστράκι εως το 1,5 μέτρο σε ύψος, το ανθούριο τοποθετείται σε διάφορες θέσεις, κυρίως φωτεινές ή ακόμα και ημισκιερές, χωρίς άμεσο ήλιο, χωρίς απότομες εναλλαγές στις θερμοκρασίες και έχει απόλυτη ανάγκη λίπανσης τουλάχιστον 6 φορές ανά έτος. Ένα πλήρες λίπασμα για ανάπτυξη και ένα για ανθοφορία, χρησιμοποιημένα εναλλάξ μηνιαίως, είναι η προτιμώτερη λύση για αυτό το φυτό, βοηθώντας το να πολλαπλασιάσει και τον όγκο του και τα λουλούδια του. Τα καρδιόσχημα φύλλα του το καθιστούν ως ένα από τα πρωταγωνιστικά άνθη για την γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου, είναι πάντα εύκαμπτα και καταπράσινα και αναπτύσονται σε σφαιρική διάταξη. Σπάνια θα εμφανίσουν κηλίδες και καφέ στίγματα, παρά μόνο όταν συντρέχει σοβαρός λόγος ριζικής αλλαγής περιβάλλοντος. Η ανθοφορία του ολοκληρώνεται μετά τις 6 φορές ετησίως και κάθε φορά διαρκεί για 1-2 μήνες και τα χρώματα που ξεχωρίζουν είναι το λευκό και σκούρο βυσσινί. 

rsz_anthurium_1      rsz_anthurium_2     rsz_anthurium_3      rsz_27032013267

 

rsz_27032013266

Η χώρα μας δεν συγκαταλέγεται ακόμα ανάμεσα στις ευρωπαικές παραγωγούς χώρες ανθούριου, άρα ως επί το πλείστον το μεγαλύτερο μέρος των ποσοτήτων του φυτού αυτού εισάγεται από το εξωτερικό.

Στα φυτώρια μας μπορείτε να βρείτε ανθούρια όλο το χρόνο, σε όλα τα μεγέθη και σε όλες τις τιμές.    

 

Οραματιστείτε και πραγματοποιήστε τον μικρό σας παράδεισο 

Το Bet on Alfa είναι μια μοναδική πλατφόρμα που σας επιτρέπει να στοιχηματίζετε στην αγαπημένη σας ομάδα και να κερδίσετε χρηματικά έπαθλα.

Νέα Φυτά/Καλλιέργειες

Χρήσιμες Συμβουλές

Σπιτικό οικολογικό λίπασμα:μια εύκολη συνταγή με εγγυημένη επιτυχία

    Η λίπανση και το κλάδεμα, όταν ακολουθούν ένα σωστά οργανωμέ...

Περισσότερα

Συντήρηση βολβών μετά το πέρας της ανθοφορίας τους

Πολλοί είναι οι λάτρεις των βολβών που δεν γνωρίζουν όμως πώς να τους συντηρήσουν ...

Περισσότερα

Φυτά για μπαλκόνια με μεγάλη ηλιοφάνεια

Η διαμόρφωση του μπαλκονίου είναι μια διαδικασία που συνήθως τελείται τους ανοιξιάτικ...

Περισσότερα

Давно искали, где заработать? Значит мостбет создан именно для вас!

Άμεση Εξυπηρέτηση

Άμεση διεκπεραίωση παραγγελίας και μεταφορά φυτών

Στα Φυτώρια ΚΕΝΤΙΑ με γνώμονα πάντα την ποιότητα των προϊόντων μας, την καλή και...

Περισσότερα

Εύρεση Σπανίων Φυτών

Σπάνια φυτά από όλο τον κόσμο

Με περισσότερα από 500 είδη και με ένα δίκτυο συνεργατών που έχουμε αναπτύξει σε ολόκ...

Περισσότερα