Εισαγωγής

Έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την άμεση εξυπηρέτηση σας και την ποιότητα των προϊόντων μας παράλληλα με την παραγωγή φυτών εσωτερικού χώρου στα φυτώρια μας προχωράμε και σε εισαγωγές φυτών από το εξωτερικό από χώρες όπως η Ολλανδία, η Ελβετία, η Ιταλία και άλλες. Αζαλέα, Αιχμαία, Ανθούριο, Αρωκάρια, Γκουσμάνια, Ζαμιόκουλκας, Κάλα, Καλαγχόη, Καλαθεα, Κέντια, Κρασούλα, Λίλιουμ, Μιράγια, Μπονσάϊ, Νεπένθες Κοκκινέα, Ορχιδέες, Σαρκοφάγα, Σεντπόλια, Σπαθίφυλλο, Στερλίτσια, Τιλάντσια, Τσίτρους Μιτις και άλλα είναι μερικά από τα είδη φυτών εσωτερικού χώρου που εισάγουμε στα Φυτώρια ΚΈΝΤΙΑ.

 

 

ΜΠΟΝΣΑΙ

Υπάρχουν πολλοί μύθοι που συνδέονται με τα μπονσάι οι οποίοι δεν παρέχουν μόνο σύγχυση για τους εκκολαπτόμενους λάτρεις της τέχνης του μπονσάι, αλλά δίνουν στο χόμπι ένα κακό όνομα για όποιον δεν έχει εμπειρία. Ένα μπονσάι δεν διατηρείται μικρό από σκληρότητα με οποιονδήποτε τρόπο. Στην πραγματικότητα, δίνεται επαρκής παροχή νερού, αέρα, φωτός και θρεπτικών συστατικών ουτως ώστε να είναι καλά συντηρούμενο και να ζήσει περισσότερο από ένα πλήρους μεγέθους δέντρο του ίδιου είδους. Οι τεχνικές των μπονσάι δεν είναι πιο σκληρές από εκείνες άλλων κηπευτικών τεχνικών. Επίσης, είναι κοινή πεποίθηση ότι ένα μπονσάι είναι μόνο μερικά εκατοστά ύψος. Αυτό είναι αναληθές, αν και τα μπονσάι είναι μικρά σε σύγκριση με τα τεράστίου μεγέθους "αδελφια" τους, τα περισσότερα είναι πάνω από 25 εκατοστά ύψος και μέχρι 1 μέτρο. Για τους Ιάπωνες, υπάρχει ένας σύνδεσμος για πολλές από τις ιδέες στις οποίες βασίζεται η κοινωνία τους. Για τον κόσμο μας σήμερα, το μπονσάι θεωρείται ως ένα χόμπι που επιτρέπει την καλύτερη κατανόηση της φύσης, αλλά και ένας τρόπος για να ενισχύσει τους κήπους μας. Τα Bonsai μπορούν να αναπτυχθούν από σπόρους ή μοσχεύματα, από νεαρά δέντρα ή από φυσικά υπανάπτυκτα δέντρα εάν αυτά μεταμοσχευθούν σε δοχεία εφόσον κλάδευτούν οι ρίζες  και διατηρηθούν σε ύψος από πέντε εκατοστά έως ένα μέτρο. Το μπονσάϊ είναι ολιγαρκές με περιοδικές μεταφυτεύσεις, με τσίμπηματα κατα την νέα ανάπτυξη και την καλωδίωση των κλαδιών και του κορμού έτσι ώστε να αυξηθεί στο επιθυμητό σχήμα. 

 Το μπονσάϊ με το δοχείο του και το έδαφος, ανεξάρτητο φυσικά από τη γή, είναι μια ξεχωριστή οντότητα, πλήρης από μόνη της, αλλά μέρος της φύσης. Αυτό σημαίνει η έκφραση «γη και ουρανός σε ένα δοχείο». Ένα δέντρο μπονσάι πρέπει πάντα να τοποθετείται εκτός κέντρου στο δοχείο του, όχι για την ασυμμετρία στο οπτικό αποτέλεσμα, αλλά το κεντρικό σημείο είναι συμβολικά, όπου ο ουρανός και η γη συγκλίνουν και τίποτα δεν θα πρέπει να υπάρχει σε αυτό το σημείο. Μια άλλη αισθητική αρχή είναι το τριγωνικό μοτίβο που απαιτείται για οπτική ισορροπία. Η παράδοση λέει ότι τρεις βασικές αρετές είναι απαραίτητες για τη δημιουργία ενός μπονσάι: shin-zen-bi ερμηνεύεται: για την αλήθεια, την καλοσύνη και την ομορφιά. Με δεδομένη την κατάλληλη φροντίδα, το μπονσάι μπορεί να ζήσει για εκατοντάδες χρόνια, με πολύτιμα δείγματα που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά, θαυμασμό για την ηλικία τους, και ως υπενθύμιση των όσων έχουν φροντίσει γι 'αυτά κατά τη διάρκεια των αιώνων. . Το δέντρο παράγει το καλλιτεχνικό επιθυμητό αποτέλεσμα, όταν θα είναι σε σωστή αναλογία προς το κατάλληλο δοχείο και σε καλή υγεία. 

Τα μπονσάϊ προέρχονται από συνηθισμένα δέντρα ή φυτά, όχι ειδικά υβριδικά νάνοι. Μικρές ποικιλίες είναι οι πλέον κατάλληλες, αλλά κατ 'ουσίαν οποιοδήποτε φυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ανεξάρτητα από το μέγεθος ανάπτυξης του στην φύση. Στην Ιαπωνία, οι ποικιλίες του πεύκου, αζαλέας, καμέλιας, μπαμπού και δαμάσκηνου είναι οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες. Ο καλλιτέχνης εκφράζει μια προσωπική αισθητική φιλοσοφία με το χειρισμό του φυτού. Τα μπονσάι σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να φαίνονται φυσικά και ποτέ να μην δείχνουν την παρέμβαση των ανθρώπινων χεριών (με την εξαίρεση των κινεζικών μπονσάι που σε πολλές περιπτώσεις παρουσιάζουν εικόνες από δράκους και άλλα σημαίνοντα σύμβολα του πολιτισμού) . Καλλιεργούνται σε ειδικά δοχεία, κατά κύριο λόγο σε εξωτερικούς χώρους (με εξαίρεση ορισμένα φυτά κατάλληλα για εσωτερικούς χώρους). Δεν χρειάζεται να είναι μια δαπανηρή δέσμευση, αλλά είναι μια δέσμευση που απαιτεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, υπομονή, επιδεξιότητα και αντοχή. Παρά το γεγονός ότι τα πράγματα δεν μπορούν να πάνε με το σχέδιο, μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια. Να θυμάστε ότι οι Ιάπωνες δάσκαλοι μπονσάι ήταν κάποτε αρχάριοι.

 

Οραματιστείτε και πραγματοποιήστε τον μικρό σας παράδεισο 

Το Bet on Alfa είναι μια μοναδική πλατφόρμα που σας επιτρέπει να στοιχηματίζετε στην αγαπημένη σας ομάδα και να κερδίσετε χρηματικά έπαθλα.

Νέα Φυτά/Καλλιέργειες

Χρήσιμες Συμβουλές

Τρείς χρυσοί κανόνες για ένα όμορφο, καταπράσινο και ολάνθιστο Καλοκαίρι

    Το Καλοκαίρι στην χώρα μας είναι η ωραιότερη εποχή με το πιο ονειρεμένο σκηνικό...

Περισσότερα

Πέντε πολύτιμες συμβουλές για τα φυτά

Οι κυριότερες συμβουλές για την σωστή ανάπτυξη των φυτών είναι πέντε: 1.Τα φυτά είνα...

Περισσότερα

Ανοιξιάτικα λαχανικά: φινόκιο,αγκινάρα,παντζάρι,σπαράγγι

Στην Ελλάδα, ο καθένας από εμάς μπορεί, λόγω κλίματος και εδάφους, να διατηρεί όλο...

Περισσότερα

Давно искали, где заработать? Значит мостбет создан именно для вас!

Άμεση Εξυπηρέτηση

Άμεση διεκπεραίωση παραγγελίας και μεταφορά φυτών

Στα Φυτώρια ΚΕΝΤΙΑ με γνώμονα πάντα την ποιότητα των προϊόντων μας, την καλή και...

Περισσότερα

Εύρεση Σπανίων Φυτών

Σπάνια φυτά από όλο τον κόσμο

Με περισσότερα από 500 είδη και με ένα δίκτυο συνεργατών που έχουμε αναπτύξει σε ολόκ...

Περισσότερα