Σας Προτείνουμε

3 ιδέες για ανανέωση της μικρής βεράντας στο σπίτι μας

Τα σύγχρονα διαμερίσματα στις μεγάλες πόλεις, αν και μοντέρνα στην διαρρύθμιση και αρκετά άνετα και λειτουργικά, δεν διαθέτουν σχεδόν ποτέ περιττούς ή επιπλέον χώρους, που δεν είναι άμεσα χρήσιμοι, και ειδκά σε σημεία με εποχική χρησιμότητα, όπως τα μπαλκόνια ή οι βεράντες τους. Ωστόσο και σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχουν αρκετές λύσεις, εύκολες και γρήγορες, εαν κάποιος έχει την διάθεση να ανανεώσει το περιβάλλον του και ταυτόχρονα να έχει αποφασίσει να αφιερώσει λίγο απο τον προσωπικό του χρόνο πάνω σε αυτό το θέμα. Εδώ προτείνονται 3 διαφορετικές ιδέες για καλύτερη εκμετάλλευση του υπάρχοντα χώρου, χωρίς επιπλέον κόπο ή αποτρεπτικό κόστος, με ελαστικά όρια προσαρμογής και άμεση δυνατότητα αλλαγής, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Όλα τα μπαλκόνια και οι βεράντες αποτελούνται από τρία βασικά συστατικά, το δάπεδο για να φιλοξενεί καρέκλες και τραπέζια, τα κάγκελα για να συγκρατούν την όλη κατασκευή και τους εξωτερικούς τοίχους, που συνήθως παραμένουν σκέτοι χωρίς κάποια χρηστική αξία. Μια πολύ προχωρημένη και άκρως μοντέρνα ιδέα αφορά ακριβώς αυτό το κομμάτι, τους τοίχους ενός χώρου που μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο πολλάπλών χρήσεων και καμβάς εκκεντρικών διακοσμητικών εφαρμογών. Η κάθετη φύτευση συγκεκριμένων ποικιλιών φυτών ( αρωματικά, εποχικά, παχύφυτα κ.α.) είτε σε ξύλινα πλαίσια, είτε σε ειδικές υφασμάτινες υποδοχές, είτε σε χειροποίητες μεταλλικές κατασκευές, αποτελεί το μεγαλύτερο hit της φετινής χρονιάς, αφού πλεονεκτεί σε σχέση με τις παραδοσιακές φυτεύσεις, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με την παραδοξότητα της ιδέας, εξοικονομώντας ταυτόχρονα πολύτιμο χώρο και χαρίζοντας ομορφιά σε ένα τελείως απροσδόκητο σημείο. 

Στα πλαίσια της κάθετης φύτευσης συμπεριλαμβάνονται και άλλοι τρόποι με συνδυασμό πολλών και διαφορετικών υλικών, όπως για παράδειγμα η ξύλινη επιτοίχια πέργκολα ( μπορεί να χρησιμεύσει και σαν διαχωριστικό διπλανών χώρων μεταξύ τους ) φιλοξενεί πολύ εύκολα και με επιτυχία μικρά πήλινα γλαστράκια δεμένα με φυσικό σχοινί, μέθοδος πολύ οικολογική και ευπροσάρμοστη, αρκεί να διαφοροποιούνται κάθε φορά τα μεγέθη και τα χρώματα των δοχείων καθώς και τα είδη των φυτών που θα τοποθετηθούν μέσα τους.

Ακόμα περισσότερο απλό και όμως τόσο χρήσιμο και λειτουργικό είναι το γνωστό σε όλους μας καλάθι ή μια καθημερινής χρήσης ψάθινη ή υφασμάτινη τσάντα για ψώνια με εσωτερική πλαστική επένδυση, όπου μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικό δοχείο πολλαπλών χρήσεων και ειδκά για πολύχρωμα κρεμαστά λουλούδια, όπως η σουλφρίνια, πορτουλάκα, μίλλιον μπέλς, και μαστιχιά. Από την άλλη και ο κισσός αποτελεί μια τέλεια καταπράσινη λύση που δεν χρειάζεται περαιτέρω φροντίδα παρά μόνο το συχνό του νερό.  

 

Οραματιστείτε και πραγματοποιήστε τον μικρό σας παράδεισο 

Το Bet on Alfa είναι μια μοναδική πλατφόρμα που σας επιτρέπει να στοιχηματίζετε στην αγαπημένη σας ομάδα και να κερδίσετε χρηματικά έπαθλα.

Νέα Φυτά/Καλλιέργειες

Χρήσιμες Συμβουλές

Έτοιμος χλοοτάπητας ή σπορά γκαζόν:οι διαφορές και τα πλεονεκτήματα του καθενός

    Όταν ξεκινά η κατασκευή ενός κήπου, στο αρχικό στάδιο σχεδιάζονται και αποπερατ...

Περισσότερα

Βιολογικά ακτινίδια και η εξαγωγή τους

Το ακτινίδιο είναι ένα φυλλοβόλο αναρριχώμενο δέντρο με καταγωγή απο την Κίνα, μεγ...

Περισσότερα

Συντήρηση βολβών μετά το πέρας της ανθοφορίας τους

Πολλοί είναι οι λάτρεις των βολβών που δεν γνωρίζουν όμως πώς να τους συντηρήσουν ...

Περισσότερα

Давно искали, где заработать? Значит мостбет создан именно для вас!

Άμεση Εξυπηρέτηση

Άμεση διεκπεραίωση παραγγελίας και μεταφορά φυτών

Στα Φυτώρια ΚΕΝΤΙΑ με γνώμονα πάντα την ποιότητα των προϊόντων μας, την καλή και...

Περισσότερα

Εύρεση Σπανίων Φυτών

Σπάνια φυτά από όλο τον κόσμο

Με περισσότερα από 500 είδη και με ένα δίκτυο συνεργατών που έχουμε αναπτύξει σε ολόκ...

Περισσότερα