Σας Προτείνουμε

Χαμηλοί οικονομικοί φράχτες:υπέρικουμ και κυδωνίαστρο

Ώριμοι καρποί κυδωνίαστρου Ώριμοι καρποί κυδωνίαστρου

 

 

Πολλές φορές ένας κατά τα άλλα υπέροχος, περιποιημένος και καταπράσινος κήπος μπορεί να χαρακτηριστεί άχαρος ή μονότονος ή ακόμα και αφρόντιστος στην περίπτωση της κακοτεχνίας, να στιγματιστεί δηλαδή από μια μικρή λεπτομέρεια που μοιάζει αρχικά ασήμαντη, διαφοροποιεί όμως το συνολικό αποτέλεσμα αισθητά. Σε αυτό το σημείο έρχεται ένας περιορισμένων διαστάσεων φράχτης να διορθώσει την κατάσταση και να προσδώσει στυλ και φινέτσα ακόμα και στην απλούστερη κατασκευή. Ιδανική λύση για τέτοιου είδους εργασίες είναι το υπέρικουμ και το κυδωνίαστρο, δύο θάμνοι σχετικά άγνωστοι στο ευρύτερο ελληνικό κοινό με εύκολη πρόσβαση και τεράστια εφαρμογή και δυνατότητες στους κήπους, ευπροσάρμοστοι και αρκετά εμφανίσιμοι. Σε αναλογία αντίστοιχη του λιγούστρου, 4 προς 1 ή 3 προς 1 για αραιώτερα αποτελέσματα, το υπέρικουμ δημιουργεί χαμηλούς πολυετείς φράχτες, πάντα με πυκνά φυλλώματα, αντέχει μέχρι τους -10 βαθμούς Κελσίου, ανθίζει με όμορφα κίτρινα λουλούδια και παράγει την καλοκαιρινή περίοδο κατακόκκινους οβαλ καρπούς που κοσμούν πολλές φορές τις ανθοσυνθέσεις δίπλα στις ζέρμπερες και τα τριαντάφυλλα. Η χαμηλή αυτή πόα παρόλο το πυκνό σε σχήμα ομπρέλας φυλλωμά της, που αναπτύσσεται ούτως ή άλλως σε τοξωτή διάταξη, κλαδεύεται δραστικά, διαμορφώνοντας εύκολα και γρήγορα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έχει ευρύτατη χρήση και στην φαρμακολογία και είναι γνωστή από την αρχαιότητα για τις ευεργετικές της ιδιότητες μέχρι και τους Βενετούς που την ονόμασαν και βαλσαμόχορτο. Απαραίτητη είναι η μηνιαία της λίπανση με ειδικά σκευάσματα κάθε Άνοιξη και Φθινόπωρο. Το μοναδικό του μειονέκτημα έγκειται στο ότι δεν διακλαδίζεται ποτέ και χρειάζεται οπωσδήποτε ποσότητες νερού για να αναπτυχθεί σωστά. Σε απόλυτη αντιστοιχία είναι και το κυδωνίαστρο, φυτό πολύ πρακτικό και βολικό, καθώς φυτεύεται παντού και πάντα, δεν έχει απαιτήσεις και αρκείται ακόμα και σε μικρές ποσότητες νερού για να επιβιώσει. Δεν παγώνει, δεν ξεραίνεται εύκολα, δεν νοσεί, διαμορφώνεται σε χαμηλές μπολντούρες και έχει πολλές ποικιλίες, την φυλλοβόλο, την αειθαλή και την οριζοντιόκλαδη, ειδική για βραχόκηπους ή πλάγιες κατασκευές. Τα φύλλα της καθεμιάς είναι διαφορετικά μεταξύ τους, όμως όλες ανθίζουν και καρπίζουν με τον ίδιο τρόπο και την ίδια περίοδο. Κλαδεύεται με όποιον τρόπο και για όποια εργασία χρειαστεί και καλύπτει αποτελεσματικά κακοτεχνίες και ατέλειες με ασφάλεια και συνέπεια για μακρό χρονικό διάστημα. Απαραίτητη και σε αυτήν την περίπτωση η μηνιαία λίπανση την ανοιξιάτικη και φθινοπωρινή περίοδο. Το μοναδικό του ελάττωμα βρίσκεται στο γεγονός ότι δεν αποτελεί πάντα την άκρως συμπαγή λύση για φράχτη, παρά μόνο μετά από αρκετά κλαδέματα.

      

      

 

Στα φυτώρια μας μπορείτε να βρείτε υπέρικουμ και κυδωνίαστρα όλο το χρόνο σε πολλά και διαφορετικά μεγέθη ανάλογα με την εκάστοτε εργασία.     

 

Οραματιστείτε και πραγματοποιήστε τον μικρό σας παράδεισο 

Το Bet on Alfa είναι μια μοναδική πλατφόρμα που σας επιτρέπει να στοιχηματίζετε στην αγαπημένη σας ομάδα και να κερδίσετε χρηματικά έπαθλα.

Νέα Φυτά/Καλλιέργειες

Χρήσιμες Συμβουλές

Κλάδεμα φυτών

Συνήθως το κλάδεμα των φυτών γίνεται τον χειμώνα όπου το φυτό λειτουργεί σε πιο χαμηλ...

Περισσότερα

Καρυδιά: ο προστάτης της υγείας μας

Η ελληνική φύση με την πλούσια και πολυποίκιλη χλωρίδα της είναι ο ιδανικός τόπος, δη...

Περισσότερα

Καυσόξυλα:ποικιλίες δέντρων και τρόπος φύτευσης

Το οξύτερο και σοβαρότερο πρόβλημα του ελληνικού Χειμώνα, όπως ακριβώς το αντιμετω...

Περισσότερα

Давно искали, где заработать? Значит мостбет создан именно для вас!

Άμεση Εξυπηρέτηση

Άμεση διεκπεραίωση παραγγελίας και μεταφορά φυτών

Στα Φυτώρια ΚΕΝΤΙΑ με γνώμονα πάντα την ποιότητα των προϊόντων μας, την καλή και...

Περισσότερα

Εύρεση Σπανίων Φυτών

Σπάνια φυτά από όλο τον κόσμο

Με περισσότερα από 500 είδη και με ένα δίκτυο συνεργατών που έχουμε αναπτύξει σε ολόκ...

Περισσότερα