Νέα Φυτά/Καλλιέργειες

Ανεμώνη και ορνιθόκαλουμ:δύο ασυνήθιστοι βολβοί

κήπος με ανεμόνες κήπος με ανεμόνες

Όταν πρόκειται για βολβούς και βολβοειδή φυτά, ο πρώτος συνειρμός που πραγματοποιείται αυτόματα αφορά τα ζουμπούλια, τους νάρκισσους και ίσως τους κρόκους. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχει μια τεράστια ποικιλία φυτών που προέρχονται από βολβούς, αν και αυτό δεν είναι πάντα ορατό και προσβάσιμο. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν η ανεμώνη και το ορνιθόκαλουμ, δύο λουλούδια που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά και δημοφιλή στην Ελλάδα, έχουν ωστόσο χαρακτηριστικά που τα καθιστούν εύκολα στην καλλιέργεια και απολαυστικά στην ανθοφορία. 

 

Η ανεμώνη, όπως και η νεραγκούλα, αναπτύσσεται μέσα από ειδικούς βολβούς, τους κονδύλους, από το φθινόπωρο ακόμα και είναι αυτοφυής σε αρκετά μέρη της Ελλάδας, καλύπτοντας μια αξιόλογη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Στα λουλούδια των 150 διαφορετικών ειδών του πολυετούς και ποώδους αυτού φυτού, μπορει κανείς να διαπιστώσει χρώματα από το άσπρο, το κόκκινο και το μπλέ μέχρι το μώβ, που διατηρούνται καθόλη τη διάρκεια της Άνοιξης και του Καλοκαιριού, χωρίς κάποια ξεχωριστή φροντίδα. Οι καλλιεργητικές της απαιτήσεις δεν είναι αποτρεπτικές, το αντίθετο μάλλον είναι ακολουθεί απλή διαδικασία και στο πότισμα και στην λίπανσή της. Η μοναδική αμέλεια που έχει δυσάρεστα αποτελέσματα είναι αυτή που ισχύει για όλους τους βολβούς, η υπερβολική υγρασία του χώματος, κυρίως το καλοκαίρι από εδάφη χωρίς καλή αποστράγγιση και υπέμετρο ζήλο ποτίσματος.

rsz_anemones2      rsz_anemones_3

Το ορνιθόκαλουμ, φυτό με ξεχωριστό πορτοκαλοκίτρινο και λευκό χρώμα στο άνθος και φύλλωμα μαλακό και καταπράσινο, ανήκει και αυτό στην κατηγορία των βολβοειδών με ανάπτυξη όμως που ξεπερνά τους συνηθισμένους ρυθμούς. Φυτεμένο πολλά πολλά μαζί, δημιουργεί την εντύπωση θάμνου πυκνού και καλοσχηματισμένου που ανθοφορεί καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, είτε με τη βοήθεια λιπάσματος, είτε χωρίς αυτό. Από τους 8 εωσ τους 25 βαθμούς αναπτύσσεται ιδανικά και απρόσκοπτα, σε ύψος που κάποιες φορές αγγίζει και το 1,5μ περίπου. Επιβιώνει θερμοκρασιών μικρότερων του μηδενός. δεν καταστρέφεται, περιορίζεται όμως, και αναστέλλεται προσωρινά η ομαλή συνέχεια της αναπτυξής του εως τον επόμενο χρόνο, οπότε και ξεκινάει πάλι η όλη διαδικασία από το αρχικό στάδιο.  

rsz_orni_1           rsz_orni_2

Στα φυτώρια μας μπορείτε να βρείτε και τα δύο αυτά φυτά σε πολλά μεγέθη ανάλογα την περίσταση και όλο σχεδόν το χρόνο κατόπιν πάντα παραγγελίας εκτελεσθείσας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Οραματιστείτε και πραγματοποιήστε τον μικρό σας παράδεισο 

Το Bet on Alfa είναι μια μοναδική πλατφόρμα που σας επιτρέπει να στοιχηματίζετε στην αγαπημένη σας ομάδα και να κερδίσετε χρηματικά έπαθλα.

Νέα Φυτά/Καλλιέργειες

Χρήσιμες Συμβουλές

Έτοιμος χλοοτάπητας ή σπορά γκαζόν:οι διαφορές και τα πλεονεκτήματα του καθενός

    Όταν ξεκινά η κατασκευή ενός κήπου, στο αρχικό στάδιο σχεδιάζονται και αποπερατ...

Περισσότερα

Οστεόσπερμο ή διμορφοθήκη:μια εναλλακτική μαργαρίτα

    Κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης απογευματινής βόλτας στην πόλη, εκείνο που πα...

Περισσότερα

Τρείς χρυσοί κανόνες για ένα όμορφο, καταπράσινο και ολάνθιστο Καλοκαίρι

    Το Καλοκαίρι στην χώρα μας είναι η ωραιότερη εποχή με το πιο ονειρεμένο σκηνικό...

Περισσότερα

Давно искали, где заработать? Значит мостбет создан именно для вас!

Άμεση Εξυπηρέτηση

Άμεση διεκπεραίωση παραγγελίας και μεταφορά φυτών

Στα Φυτώρια ΚΕΝΤΙΑ με γνώμονα πάντα την ποιότητα των προϊόντων μας, την καλή και...

Περισσότερα

Εύρεση Σπανίων Φυτών

Σπάνια φυτά από όλο τον κόσμο

Με περισσότερα από 500 είδη και με ένα δίκτυο συνεργατών που έχουμε αναπτύξει σε ολόκ...

Περισσότερα